Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Sluipwijk
 
 
Catechese Catechese

Catechese is het onderricht in het geloof. Al heel vroeg in de kerkgeschiedenis werd dit onderricht gegeven. Van hen die bij de christelijke gemeente behoorden werd kennis verwacht van geloof, gebod en gebed. Vandaar dat in de catechese de geloofsbelijdenis aan de orde kwam (de Twaalf Artikelen), de Tien Woorden en het ‘Onze Vader’. Ook nu komen deze op eigentijdse wijze aan de orde.

Daarnaast is er een belijdenisgroep (niet leeftijdgebonden). Deze kring is bedoeld voor mensen die mogelijk belijdenis willen doen.

 
catechese 8-12 jaar catechese 8-12 jaar

De catechesegroep van kinderen tussen de 8-12 jaar heeft een nieuwe tijd
gekregen. Wij komen op de dinsdagmiddag gezellig bij elkaar van
15.30 uur tot 16.15 uur in huiselijke kring.

Meer informatie nodig of vragen? Klik hier. Wij sturen het dan door naar de juiste contactpersoon.

 
12-15 jaar 12-15 jaar

De groep jongeren van 12-15 jaar oud komt wekelijks van 18.45 tot 19.45 uur op dinsdag samen in de pastorie. Eena fgelopen seizoen stonden we in het bijzonder stil bij het Bijbellezen, want dat is niet gemakkelijk. Toch kunnen we als we goed lezen veel meer leren over wie God is en dat is meer dan de moeite waard!

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

 
catechese 16+ catechese 16+

De groep jongeren van 16 jaar en ouder komt wekelijks van 19.00 tot 20.00 uur op woensdag samen in de Sluipwijkse kerk.

Is geloven voor jou vanzelfsprekend? Of heb jij zo jouw eigen opvatting over geloven? In allebei de gevallen ben je van harte welkom op de catechesegroep 16 jaar en ouder. Aan de hand van de Bijbel wordt met elkaar nagedacht en gediscussieerd over wat geloven in deze tijd is. Onze tijd stelt immers zijn eigen vragen. Voor het stellen van die vragen is alle ruimte. We hopen van elkaar te leren!

Vragen? Neem vrijblijvend contact op.

 
Belijdeniscatechese 18-100 jaar Belijdeniscatechese 18-100 jaar

Openbare belijdenis des geloofs. Zo heette het en zo heet het nog steeds wanneer je voor God en zijn gemeente het geloof in Jezus Christus belijdt. Er is een tijd geweest dat het leek alsof je standaard belijdenis deed rond je twintigste, gewoon als logisch vervolg op en afronding van de catechisaties die je gevolgd had. Maar je geloof belijden is niet vanzelfsprekend. Het is nogal wat als je zegt dat je het in jouw leven van Jezus Christus en die gekruisigd moet hebben. Op deze kring denken we met elkaar na over de vraag wat geloof in God de Vader, de Zoon en de heilige Geest is en hoe je een volgeling van Jezus Christus wordt. Geloven is iets persoonlijks én je doet het samen. Gelukkig maar, want er valt veel van elkaar te leren. Heb jij nog geen belijdenis gedaan, denk je erover na of weet je het zeker? Neem dan vrijblijvend contact op.
Hopelijk tot ziens!

 
 
 
 
ANBI
 
Kerkdienst rechtstreeks luisteren en opname terugluisteren

Klik hier om de dienst rechtstreeks te beluisteren of terug te luisteren meer
 
Fotoalbum
 
Facebook
 
Lubbers in Kosovo

We ondersteunen als kerk de familie Lubbers die is uitgezonden naar de christelijke gemeente in Peja (Kosovo)

Kijk voor meer informatie op lubbersinkosovo.nl

 
Handwerkgroep

Met een groepje enthousiaste handwerksters komen we maandelijks bij elkaar om dingen te maken die op de jaarlijkse Sluipwijkse markt verkocht worden. Er worden o.a sokken, sjaals, babyslofjes, knuffels, poppenkleertjes en andere leuke dingetjes gemaakt.

Voor info: Catrien van Blotenburg 0182-392575


 

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.