Sluipwijkse kerk in het zonnetje met geslaagde bazaar Sluipwijkse kerk in het zonnetje met geslaagde bazaar
Update: klik hier voor de foto's van de bazaar!

Volop zon in combinatie met traditionele en nieuwe activiteiten; een zeer geslaagde bazaar op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober!

Vrijwilligers, bezoekers, iedereen genoot volop op de jaarlijkse bazaar van de Sluipwijkse kerk, zelfs wanneer je al uren lang stil op een paal zit. “Ik wil er echt iets voor doen! Ik zet me graag in voor het behoud van de kerk. Het wordt afzien nu, ik zit al uren, maar heb veel geld opgehaald!” aldus Rens (23 jaar). Maaike, 19 jaar, hengelt met een collectebusje langs het publiek “Ik had nog niet zoveel sponsors gevonden, maar hoor eens” vertelt ze trots zwaaiend met het busje. Mark-Jan, 9 jaar, vindt de raadsels die Rens tijdens het paalzitten vertelt het allerleukste! Ook ’s nachts zette het paalzitten voort. Daphne, 17 jaar, zat het langst: 8 uur achter elkaar!
Andere nieuwe activiteiten waren de Kop van Jut waarmee de kinderen Kevin, Jurgen en Cas de hoogste scores hadden. Stijn en Cas wonnen met het behendigheidsspel met de kraan. Het schitterende plassengebied waar de Sluipwijkse kerk deel van uit maakt was te bezichtigen met een huifkartocht. Kunstenares Tineke verzorgde workshops Paradijsvogels
Ook de traditionele kramen werden goed bezocht, o.a. curiosa, palingroken, de prikkaarten, het kaasraden en de kinderspellentent.
Om de kerk nog meer in het licht te zetten tijdens deze dag straalde de kerktoren boven de feestelijkheden uit in verschillende kleuren licht, In de kerk zelf kon je genieten van verschillende muzikale optredens.

’s Avonds werden na het opbod de prijzen uitgereikt van o.a. de Grote Verloting. De eerste prijs, een GoPro sportcamera, is gevallen op lotnummer 2471. De tweede prijs, een e-reader, op nr. 1258. De derde prijs, varen via bootverhuur, op nr. 308 en de vierde prijs, een Contactgrill, op nr. 2185.
We kijken terug op een zeer geslaagde, zonnige, gezellige bazaar.

Ook de opbrengst was meer dan zonnig te noemen: € 17.000,- bruto voor het funderingsherstel van de Sluipwijkse kerk. Een aantal producten blijft ook na de bazaar te koop. Bent u geïnteresseerd in ansichtkaarten, boekjes Sluipwijk of postzegels, dan kunt u terecht op de website van de Stichting Behoud Kerkgebouw Sluipwijk of bij Galerie-winkel Anderz, Oudeweg1A te Reeuwijk.