Zonnige Sluipwijkse Bazaar 2014 Zonnige Sluipwijkse Bazaar 2014
Dankbaar kijken we terug op het afgelopen weekend. Prachtige weersomstandigheden tijdens de bazaar en een mooie opbrengst aan het einde. Veel samenhorigheid en inzet van jong en oud. Met een gevarieerd aanbod van producten.

Maandagavond werd er al gewerkt aan de voorbereidingen van de bazaar. Op de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond werd er verder gebouwd aan de kramen, de bakkeet en de verlichting. De kerktoren werd versierd met een lichtsnoer. Donderdag middag werd er begonnen met het bakken van de oliebollen. Veel mensen kwamen hun bestelling ophalen en op vrijdagochtend zijn er zakken oliebollen bij de mensen thuis bezorgd.

Op de achtergrond waren mensen druk met de inkoop, het ophalen en wellen van de biest, het maken van de bloemstukken, handwerken, het ophalen van curiosa en oude boeken en het organiseren van alle spelletjes en prijzen. Vrijdagmiddag 6 uur was alles gereed om van start te gaan. Het was zacht herfstweer en veel mensen kwamen lopend of op de fiets. Met het vorderen van de avond viel al snel op dat de kramen gezellig verlicht waren. Veel belangstelling was er voor de gerookte paling en bij het kaas snijden. Twee mensen mochten een kilo kaas gratis meenemen. In de curiosa en de oude boeken werd gretig gesnuffeld. De speelgoedkraam, het fruit en de home decoration kraam hadden een mooi assortiment waar veel belangstelling voor was. Boodschappen tassen werden gevuld en steeds zwaarder.
Voor de kerk stonden de kinderspelen, de schiettent en de bakkeet. Aan de tafels was het aangenaam toeven met een lekkere snack, koffie of een frisje. Gelegenheid voor een praatje of een grap en een grol.

Zaterdagochtend om tien uur deed het zonnetje al flink zijn best. De kerk was open en menig bezoeker nam van de gelegenheid gebruik om even binnen te kijken. In het ‘zaaltje achter de kerk’ werd er koffie geschonken met een lekkere stroopwafel. Daar werden ook lootjes verkocht voor een zandbak vol met boodschappen. Handwerken van ‘Brei en Klep’, de handwerkclub van de Sluipwijkse kerk, werden aangeboden. Zelfgemaakte jam, koek en cake werden verkocht. De hele dag door was het een komen en gaan van bezoekers. Om vier uur was er veel om op te ruimen. Maar met de hulp van vele handen was het werk licht en ook weer snel gedaan.

Zaterdagavond waren de mensen er weer voor de verkoping bij opbod en de trekking van de ‘Grote Verloting’. De veilingmeester maakte er een hilarische happening van. Hoge bedragen werden er neergeteld voor een worst, rollade of taart. Verschillende cadeaupakketten waren beschikbaar gesteld door bedrijven of particulieren en gingen zomaar voor vijftig of zestig euro van de hand. De laatste overgebleven hele kaas werd wel twee keer verkocht aan dezelfde persoon. Het boodschappen pakket werd gewonnen en teruggegeven voor het opbod en bracht zodoende nog eens negentig euro extra op. Na de pauze was de trekking van de ‘Grote Verloting’. De hoofdprijzen vielen op lotnummers; 2359, 666 en 978. De prijzen zullen bij de winnaars worden bezorgd. De winnaars van de overige spelletjes werden bekend gemaakt en ook zij krijgen hun prijzen thuis bezorgd. Voor informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier van deze website. De avond en daarmee ook de bazaar werden afgesloten met een dankgebed. In de ochtenddienst op zondag hebben wij de dank als gemeente voor Gods aangezicht gebracht. Zonder Hem kunnen wij niets doen.
De opbrengst was netto rond de tienduizend euro. Een mooi bedrag wat hard nodig is voor de instandhouding van de Sluipwijkse kerk. Daarnaast zijn wij ook dankbaar dat wij als gemeente van Sluipwijk zo met elkaar ons kunnen en willen inzetten om dit tot stand te brengen. Het geeft veel onderlinge samenhorigheid. Het is mooi om aan de omgeving te laten zien dat de gemeente van Sluipwijk nog springlevend is en dat de deuren van de kerk wijd open staan voor een ieder die daar behoefte aan heeft.
We willen iedereen bedanken die op enigerlei wijze een bijdrage heeft geleverd aan deze bazaar. Voor de tijd die beschikbaar is gesteld. Voor de inzet en steun. Voor het bezoek de blijk van belangstelling en support. Voor het gebed van vele mensen.

De bazaarcommissie

Heeft u op- of aanmerkingen over de bazaar. Heeft u nieuwe ideeën of wilt u meedenken over het organiseren van een volgende bazaar. Reageer dan via het contactformulier. Als u nog een bijdrage wilt doen aan de bazaar kan dit via rekeningnummer; NL13 RABO 0354 9047 79 t.g.v. Bazaarcommissie Sluipwijkse kerk.